Welkom in Kenia

Land van bergen en safari's

Contacteer ons......vragen kost niets

 

Algemeen

Kenia of Kenya is een staat in Oost-Afrika. Het land grenst in het noorden aan Ethiopië , in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Uganda en in het noordwesten aan Soedan ( Zuid-Soedan ).

Geografie

Kenia heeft een oppervlakte van 582.646 km² , waarvan ongeveer 13.400 km² water is. De hoogste berg in Kenia is de Mount Kenya (5.199 meter), dit is de op een na hoogste berg in Afrika na de Kilimanjaro in Tanzania . Het gebied van Mount Kenya is zeer vruchtbaar en daarom worden de lagergelegen gebieden dan ook gebruikt voor landbouw .

Etnische groepen

 

Kikuyu 22%, Luhya 14%, Luo 13%, Kalenjin 12%, Kamba 11%, Kisii 6%, Meru 6%, andere Afrikaanse groepen 15% (waaronder de Embu , Kuria , Masaï , Mijikenda , Somaliërs , Swahili , Turkana en de Yaaku ) en niet Afrikaanse groepen ( Aziaten , Europeanen en Arabieren ) 1%.

 

 

 

Talen

Kenia is een meertalig land. De officiële talen zijn het Engels , geïntroduceerd tijdens de Britse koloniale overheersing tussen 1890 en 1964 , en het Swahili , dat als lingua franca fungeert tussen de verschillende volken sinds enkele eeuwen voor de koloniale overheersing. Er zouden in Kenia totaal 61 talen gesproken. Vrijwel allemaal zijn dit talen die hun oorsprong hebben op het Afrikaanse continent en deze talen kunnen worden onderverdeeld in drie taalfamilies; Bantoetalen , die vooral in het midden en zuidoosten van het land worden gesproken, Nilotische talen in het westen en Koesjitische talen in het noordoosten.

Religie

Protestant 45%, rooms-katholiek 33%, moslim 10%, inheemse religies 10% en overigen 2%.

Flora en fauna

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels. De vele natuurparken hebben een grote aanwezigheid van leeuwen , zebra 's, giraffes , nijlpaarden , olifanten en luipaarden . In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo 's en leven er nog vele neushoorns .

Klimaat - Neerslag

Kenia heeft een tropisch klimaat . Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar. Daardoor is het praktisch even lang donker als licht. En zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is er dag en nacht een constante hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid . Naarmate men verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder.

Neerslag valt in Kenia in twee periodes, van maart tot en met mei en eind oktober tot en met december. Meestal valt de neerslag in korte stortbuien of tijdens een storm die duidelijk voorspelbaar is door het snel samentrekken van de wolken. Vaak veranderen de niet verharde wegen na een regenbui in modderpoelen. De wegen zijn zo slecht dat er veel kuilen worden gevormd met alle gevolgen vandien voor het wegverkeer.

terug

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is 6 maand na vertrek uit Kenia. Een visum is verplicht en kunt u aanvragen bij de Ambassade van Kenia in Brussel of op de luchthaven waar je in Kenia binnenkomt.
Voor meer info over de nodige documenten voor de visumaanvraag klik op "documenten"
Voor het formulier voor de visumaanvraag klik op: "formulier"

Inentingen
Om zoveel mogelijk over de laatste informatie te beschikken verwijzen we je naar de webstek van het Instituut voor tropische geneeskunde in Antwerpen: www.itg.be/itg . Je kunt natuurlijk ook terecht bij je huisarts.

Munt en koers
In Kenia wordt betaald met de Keniaanse shilling (KES).
Om de juiste koers te kennen verwijzen we naar de volgende webstek: www.oanda.com/currency/converter/
Er zijn voldoende geldautomaten (ATM) in de grotere steden. De creditcard wordt in de grotere hotels geaccepteerd.

Tijdsverschil
Kenia loopt 3 uur voor op de Greenwich tijd. Dit wil zeggen dat zowel voor België als voor Nederland het tijdsverschil in de winter 2 uur is in de zomer 1 uur. Zij kennen geen zomertijd het zou ook weinig zin hebben gezien zij kort bij de evenaar liggen en de nachten bijna even lang zijn dan de dagen.

Transport - Verkeer
In Kenia moet u aan de linkerkant van de weg rijden. Kijk dus uit bij het oversteken van een straat.

Bussen zijn het goedkoopste vervoermiddel: in de steden heeft men de beruchte minibussen of "Matatus". Als je het kan vermijden gebruikt deze busjes niet, de chauffeurs zijn beducht voor de vele ongevallen die ze veroorzaken. Verder is er in Kenia een uitgebreid netwerk van buslijnen die de verschillende steden verbinden.

Elektriciteit
De spanning in Kenia is 240 volt. Wil je bepaalde apparatuur gebruiken is een verloopstekker nodig.

Hulpdiensten
Mocht je in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kun je gebruik maken van volgende alarmnummers: via vaste telefoon: 999 of via GSM 112.

Telefoon - internet - kranten
Telefoon: de landcode (landnummer) om iemand in Kenia te kunnen bellen is 00254 of +254.

Mobiele telefoon (GSM) zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Internet: Kenia heeft een aantal internet providers en in de steden vind je her en der internet cafés.

Kranten: de belangrijkste Engelstalige kranten zijn The Daily Nation en de East African Standard.

Fotograferen - video's

Fotograferen en filmen is overal toegelaten in Kenia behalve als het gaat om militaire installatie als op luchthavens. Als het gaat om mensen vraagt men uit beleefdheid altijd de toelating, sommige zullen wel geld vragen en in het westen van Kenia (Pokot) is het zelfs gebruikelijk.

terug