Annapurna Sanctuary route

Annapurna Sanctuary TrekkingInleiding


De belangrijkste pieken van het westelijk deel van de majestueuse Annapurna Himal zijn de de Hiunchuli, Annapurna south, Fang, Annapurna, Gangapurna, Annapurna 3 en Macchapuchhare, zij vormen samen een cirkel met een diameter van ongeveer 18 kilometer. Het centrum lijkt op een met ijs bedekt amfitheater. Uit deze ijskuip gekend als "Annapurna Sanctuary" ontspringt de Modi Khola, een rivier die zich een weg baant in zuidelijke richting door een smalle 300m diepe kloof. Verder zuidelijker opent deze kloof zich en gaat over naar een brede en vruchtbare vallei, de woonplaats van de Gurungs. De midden- en bovenloop van de Modi Khola zijn een van de meest geschikte plaatsen van Nepal om een korte trekking te organiseren. De ligging van de vallei laat ook toe om zonder problemen aan de sluiten op meer westelijk gelegen Kali Gandaki trekking.


Kaart
 


De vertrek- en retourdatum kan je zelf bepalen daarna maken we een offerte rekening houdend met de duur van de tocht en het aantal deelnemers.
Moeilijkheidsgraad: zie ook info moeilijkheidsgraad


Vliegtuigmaatschappijen: Qatar Airways, Etihad Airlines en Turkish Airwaysr


DAG TOT DAG BESCHRIJVING


Heen en terugreis


Voor sommige tochten zijn er meerdere vertrekdata voorzien, hierdoor kan het zijn dat de reizigers vòòr of na de trekking enkele dagen in Kathmandu verblijven. Deze tijd kunnen ze nuttig gebruiken om een bezoek te brengen aan de bezienswaardigheden van de Kathmanduvallei. De dag tot dag beschrijving omvat dus alleen de trekking.


DAG 01 - Kathmandu - Pokhara - Chandrakot (1.563m)


's Morgens vroeg verlaten we de hoofdstad en begeven ons op weg naar Pokhara. De rit brengt ons temidden van een sterk afwisselend landschap, langs diepe kloven, prachtige rijstterassen en middeleeuwse dorpjes, steeds korter bij de sneeuwpieken. Onderweg nemen we een lunchpauze. Na een zestal uren rijden bereiken we Pokhara een klein stadje gelegen aan het romantische Pewa meer met als achtergrond de besneeuwde Macchu Puchare of visstaart berg. Hier is onze busrit nog niet gedaan, de weg is sinds enkele jaren een heel stuk doorgetrokken. Onze eindplaats wordt Chandrakot gelegen aan de boorden van de Modi rivier. Hier zullen we voor de eerste keer overnachten in lodges.


DAG 02 - Chandrakot (1.563m) - Ghandrung (1.951m)


Na thee aan bed en een kommetje warm waswater kunnen we genieten van een heerlijk ontbijt. Eindelijk kunnen we op stap gaan. We volgen via enkele Gurungdorpen de Modi Khola vallei (Khola = rivier). Het pad wordt er langs beide zijden omgeven door terrasvormige rijstaanplantingen. In de talloze Gurung dorpen spreken de mannen engels, zij hebben vroeger gediend als soldaat in de Engelse of Indische Ghurka regimenten. s'Morgens gaat het over een kleine pas (2.165m) waarna we terug afdalen naar de vallei van de Modi Khola. We lunchen er in het dorpje Landrung. (1.646m). 's Namiddags dient er opnieuw geklommen te worden. Onze dagmars eindigt in Ghandrung (1.951m), ŽŽn van de voornaamste Gurung dorpen uit de streek. Men heeft er een uniek panorama op de Annapurnaketen. Onderweg ontmoeten we geregeld theehuisjes waar we indien nodig onze dorst kunnen lessen. In tegenstelling tot enkele jaren terug kan men er nu alle frisdranken en zelfs bier bekomen.


DAG 03 - Ghandrung (1.951m) - Chomrong (2.000m)


Betrekkelijk korte etappe met bijzonder veel klimmen en dalen. Eerst dalen we af naar de Kyangra Khola om dan weer te gaan klimmen en de Chomro Danda (danda, La en Bhanjyang = pasovergang) over te trekken. Alsof dit alles nog niet genoeg was moeten we weerom naar omlaag naar het dal van de Kyumnu Khola (1.700m). Tenslotte via een steile gang door de rijstterassen naar het dorpje Chomrong ( 2.000m).


DAG 04- Chomrong (1.952m) - Khuldi (2.377m)


Het wordt vandaag maar enkele uren stappen om ons lichaam de tijd te geven zich langzaam aan te passen aan de hoogte. Vanuit Chomrong wandelen we hoofdzakelijk door het dicht oerwoud richting Modi Khola die we rond de 2.100m bereiken. We overnachten voorbij de schuilhut Kulde Gar. Let onderweg op de prachtig gekleurde vlinders, sprinkhanen en tropische vogels die aan deze omgeving een paradijselijke sfeer geven.


DAG 05- Khuldi (2.377m) - Hinko Cave (3.000m)


Steeds verder klimmen we langs de bovenloop van de Modi Khola; die onstaat uit het smeltwater van de verschillende Annapurna gletsjers. Middenin een steeds spektakulairder wordend landschap begeven we ons naar Hinko (3.014m) vooral bekend om zijn kleine spelonk die reeds aan veel mensen gediend heeft als schuilplaats. We overnachten in de buurt van de Hinko spelonk.


DAG 06- Hinko Cave (3.000m) - Annapurna base camp (4.000m)


Stilaan bevinden we ons tussen de uitlopers van de Annapurnaketen. Over reusachtige morenen gaat het richting van de annapurna gletsjer. Ons kamp wordt opgeslagen op een hoogte van ongeveer 4.000m. De sportiefsten van de groep krijgen vandaag de mogelijkheid om zich te testen. Zij kunnen immers nog een heleboel hoger klimmen, zodat het reeds wondermooie panorama nog in grootsheid toeneemt. De annapurna 1 (8.091m), Hiunchuli (6.441m) en de heilige Machhapuchare (6.003m) toornen hoog boven de andere met eeuwige sneeuw bedekte toppen uit.


DAG 07 Annapurna Base Camp (4.000m) - Hinko Cave (3.014m)


Nog ten volle genietend van het wondermooie hooggebergte vangt de terugweg aan. Tijdens de afdalingen komt er gewoonlijk veel tijd vrij om ten volle van de natuur te genieten. Het langs dezelfde weg terugkeren is zoals U zal merken geen enkel probleem. Tijdens het klimmen denkt men er gewoon niet aan om regelmatig eens om te kijken, hierdoor krijgt men tijdens de terugreis een heel ander beeld van de tocht. We overnachten bij de "Hinko Caves". Hinko kan bijna een historische plaats genoemd worden omdat bijna alle grote Annapurna expedities er hun kamp hebben opgeslagen.


DAG 08 - Hinko Cave (3.014m) - Chomrong (1.952m)


Door het bamboe oerwoud gaat het via de dorpen Dobang en Khuldighar (2.377m) naar Chomrong (1.852m). De bergstreken in Nepal zijn over het algemeen erg rijk aan kultuur en tradities. Manimuren, kloosters, gompas, gebedsmolens en gebedsvanen treft men er in overvloed aan.


DAG 09- Chomrong (1.952m) - Langdrung (1.646m)


En weer gaat het verder richting Landrung één der grootste dorpen van deze streek.


DAG 10 - Langdrung (1.646m) - Pokhara (900m)


Vroeg uit de veren voor onze laatste en langste trekkingdag. Vandaag lopen we door mooie rijstterrassen. De weg loopt langzaam dalend voorbij de mooie met riet bedekte huizen van de Gurung dorpen. Middagmaal te Suikhet(1.113 m). Nog 4 uur wandelen brengen ons tot in Pokhara (819 m), een stad aan de oevers van het Phewa meer. Vanavond is het afscheidsfeest. Gebruikte kleren die door de deelnemers meegebracht werden, worden hier aan sherpa's en dragers weggeschonken..


DAG 11 - Pokhara (900) - Kathmandu (1.400m)


Vandaag is het weer vroeg uit de veren. Na dat alles gepakt is vertrekken we samen met onze Sherpa's terug naar Kathmandu. Het grootste gedeelte van de weg is in goede staat toch blijven er enkele stukken die doen terugdenken aan een tocht door de brousse. Onderweg wordt halt gehouden voor de lunch en tegen de avond zitten we terug in ons vertrouwt hotel.


begin


Terug lijst trekkingen