Reisaanbod

Tibet - reisaanbodFietstocht (mountain bikes) Lhasa - Kathmandu


Deze fietstocht is zeker de meest avontuurlijke tocht ter wereld. De fietstocht op zich duurt 15 dagen en gaat over drie bergpassen van boven de 5.000 meter. Het weg op zich is een welonderhouden grintweg die naargelang de hevigheid van de moessonregens hier en daar kan weggespoeld zijn. De afstand tussen Lhasa en Kathmandu bedraagt 1.000 km. Dit is een tocht voor avontuurlijke vrouwen en mannen die tegen een stootje kunnen.


Bezoek aan Kathmandu - Lhasa - het Manarasovar meer - de Heilige Mount Kailash


We starten onze reis met een bezoek aan de Kathmanduvallei met zijn prachtige tempels en heiligdommen. Een spectaculaire vlucht over de Himalayareuzen brengt ons naar Lhasa waar we een Tibetaanse gids ons rondleid in de kloosters en paleizen van de hoofdstad van Tibet. Na Lhasa gaat het per terreinwagen (Landcruiser) over zeer moeilijke wegen naar de heilige berg "Kailash" de heiligste berg ter wereld voor zowel Hindoes als Boeddisten. Na de driedaagse tocht rond de Mount Kailash (Kora) rijden we via het Peikutso meer en Zhangmu terug naar Kathmandu.


Bezoek aan Kathmandu - het Manarasovar meer - de Heilige Mount Kailash


Ook bij deze reis starten we met een bezoek aan de Kathmanduvallei met zijn prachtige tempels en heiligdommen. Van Kathmandu gaat het met een bus naar de Nepalees-Chinese grens waar Lancruisrs ons opwachten. Van de grens gaat het via het Peikutso meer richting Saga waar we de Yarlung Tsangpo of Brahmaputra overdsteken. Na Saga gaat het in oostelijke richting met als hoofddoel de heilige berg "Kailash" de heiligste berg ter wereld voor zowel Hindoes als Boeddisten Na de driedaagse tocht rond de Mount Kailash (Kora) rijden we via het Peikutso meer en Zhangmu terug naar Kathmandu.


Bezoek aan Lhasa en trektocht van Ganden naar Samye


Ook deze reis is voor mensen die aandacht hebben voor de Bhoeddistische cultuur van Tibet maar die ook houden van een flinke bergtocht op een gemiddelde hoogte van 4.500m met drie passen van boven de 5.000m.


We vertrekken met een bus tot de Nepalees-Chinese grens waar we verder rijden met Lancruisrs naar Lhasa. Onderweg bezoeken we Zhangmu, Tingri, Shigatse en Gyangtse. Na enkele dagen besteed te hebben aan een bezoek van de tempels en paleizen van Lhasa trekken we naar het klooster van Ganden. Ganden wordt de startplaats van onze 6-daagse trektocht naar het klooster van Samye om per bus terug te keren naar Lhasa.


Van Lhasa vliegen we dwars over de Himalaya terug naar Kathmandu.


Wil je meer weten over deze reizen klik gewoon op de titel.