Tanzania

Karibu - Welkom


Foto's Tanzania


Foto's beklimming Kilimanjaro via Machame route
Inleiding


Wie houdt van een stevige klim naar de top van de Kilimanjaro of wie belangstelling heeft voor een safari in de grootste wildparken ter wereld ( Serengeti - Ngorongoro - Manyara - Tarangire ) moet zeker naar Tanzania. Wie houdt van witte stranden, zee en diepzeeduiken moet naar het paradijselijke eiland Zanzibar.


Tanzania mag zichzelf zeker het land van de Safari's noemen want op geen enkele andere plaats ter wereld vindt men zulke verscheidenheid van dieren. De twee grootste wildreservaten, het Serengeti park en de Ngorongoro Krater zijn door iedereen gekend. Olifanten, leeuwen, neushoorns, nijlpaarden, gnoes, zebra's, bavianen impala's luipaarden en nog vele andere dierenvoelen zich hier thuis.


Ook de vogelpopulatie is hier overvloedig aanwezig. Struisvogels, arenden, secretarisvogels, gieren en allerlei kleine zangvogels voelen zich in deze mooie parken erg in hun schik. Natuurlijk zijn reptielen zoals krokodillen, kameleons, hagedissen en slangen ook in deze mooie parken terug te vinden.


De Kilimanjaro is met zijn 5.895 meter de hoogste berg van Afrika. Deze indrukwekkende krater verheft zich met zijn besneeuwde top veruit boven het landschap.


Buiten zijn prachtige natuurschoon heeft Tanzania ook nog zijn verschillende traditionele volkstammen. De krijgshaftige Masai zijn de meest gekende.


Zanzibar was eeuwenlang één van de belangrijkste Arabische handelscentra. Als men door de smalle straatjes van Stone Town kuiert heeft men de indruk dat hier de klok enige eeuwen is teruggedraait. Zanzibar is niet alleen gekend voor zijn prachtige stranden, een paradijs voor zonnekloppers en dierpzeeduikers, maar ook voor zijn specerijen, plantages en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.


Wie zijn wij ?


Green Lotus Trekking is een Vlaamse reisorganisatie die in 1991 werd opgericht door Roger De Groen toen reeds 12 jaar actief bij de begeleiding van bergtochten in Nepal en Tibet. Green Lotus Trekking is een kleine maatschappij en ze is ook niet haar hoofddoel om groot te worden. Het belangrijkste voor haar is dat de klanten zich bij haar thuis voelen door een persoonlijke aanpak gebaseerd op meer dan 38 jaar ervaring. Van bij de oprichting heeft zij geopteerd om op zo'n ecologisch mogelijke manier tewerk te gaan met respect voor zowel de plaatselijke medewerkers als voor de natuur.


Zij staat garant dat zowel haar stafleden als de dragers een goed loon ontvangen. Dit was voor haar echter niet voldoende. Zo probeert ze haar stafleden en dragers met een degelijke uitrusting het hooggebergte in te sturen. Tijdens de tochten kijken haar gidsen er streng op toe dat zowel haar klanten als haar medewerkers geen daden verrichten die de natuur schade kunnen berokkenen.


Voor haar activiteiten in Tanzania doet Green Lotus Trekking beroep op een aantal plaatselijke mensen die al jaren werkzaam zijn in toerisme.


Individuelen of kleine groepen


Gezien er een duidelijke tendens is dat meer en meer mensen alleen of met een aantal vrienden op stap willen, hebben we deze webstek ontwikkeld om deze reizigers op een eenvoudige wijze te helpen bij de organisatie en realisatie van hun reis naar Tanzania.


Gezien Green Lotus Trekking in Kathmandu (Nepal), Arusha (Tanzania) en Grimbergen (Belgie) dezelfde organisatie is, met haar wortels in Vlaanderen, zijn we erg soepel en kunnen we alle reizen aanpassen naar de wensen van de klanten. Dus wil je alleen of met een aantal vrienden naar Tanzania, Nepal, Tibet, Bhutan, India of Pakistan aarzel niet ons te contacteren.

Landinformatie Tanzania


Overzicht beklimmingen Kilimanjaro en Meru Peak


Overzicht Safaris Tanzania


Zanzibar